Екатерина Атанасова – СВЕТОВЕН ШАМПИОН! – 08.01.2013

Невъзможното стана реалност! – Това доказа българската състезателка Екатерина Атанасова, която спечели Световното първенство по футбол на маса /джаги/. То се проведе във френския град Нант на 03 – 06 Януари 2013 година.

Там Екатерина успя да преодолее съперничките си от Белгия, Швейцария, Германия, Дания и отново Германия влицето на класиралата се под номер 2 в Световната ранглиста – Лили Андрес. Успехът на нашето момиче бе естествен завършек на една изключително силна година за Катето – тя се класира първа в Международната класация за 2012 и успя да спечели едно от големите първенства през годината – световните серии на Роберто спорт!

Ето какво казва Катето Атанасова за това какво е да си шампион:

“Усещането бе невероятно, несравнимо с нищо друго досега! Не можех да повярвам, че завърших състезанието без нито една загуба…Не можех да осъзная, че нося Свтовната титла и успях да изведа България начело в световен план и така да защитя първото си място в Международната ранглиста. Бях и все още съм неимоверно щастлива! Този успех дължа на семейството си, приятелите си, партньорите си, както и на съотборниците си, които ме подкрепяха безрезервно и докрай. Много съм им благодарна и се надявам България да продължи да се състезава и да жъне успехи не само при жените, а и във всички други категории – мъже, младежи, ветерани.  Пожелавам на всички ентусиасти да не си поставят граници и да се отдадат на това, в което вярват, зашото когато човек иска да постигне нещо – би могло да стане, дори и никой да не вярва в това!”

 

 

 

Така само след 5 години професионална игра нашето момиче прослави България като се класира първа в Света както по отношение на Международната Ранглиста за 2012, така и на самото Световно първенство – най-престижното първенство, което бележи края на всеки сезон и се провежда в началото на календарната година!

Добре се представиха и Румяна Шушулова и Иван Петров, които реализираха първото си участие извън България. Въпреки че не успяха да преминат квалификационния кръг, Иван и Румяна успяха да реализират изненадващи победи над опитни състезатели, с което положиха началото на бъдещата си кариета като спортисти по футбол на маса.

При жените двойки, Руми и Катя отпаднаха от отбора на Великобритания, които се наложиха със защитна игра и тактически подавания.

 

Изключителни благодарности към авиолиния BULGARIA AIR от името на Българската федерация и Националния отбор на България, които съдействаха с организирането на пътуванията за нашите състезатели!